КПІ-Телеком, науково-технічне об`єднання
 
На головну сторінкуНаписати листаМапа сайту



Новини

(Інформація) НТУУ "КПІ" першим з вітчізняних ВНЗ отримує домен у зоні .ua

Київський Політехнічний Інститут – перший ВНЗ з доменом у зоні .ua

Близько двох років тому структурним підрозділом НТУУ «КПІ» – НТО «КПІ-Телеком», було запропоновано реєстрацію товарного знаку КПІ для отримання домену у найпрестижніший українській зоні ua. І ось, влітку цього року, за активного сприяння департаменту науки та інноватики, Університет отримав власний знак для товарів та послуг – КПІ. Одразу ж було подано заявку на реєстрацію домену і, завдяки ініціативі та зусиллям співробітників НТО «КПІ-Телеком», Національний технічний університет України «Київський Політехнічний Інститут» став першим з вітчизняних ВНЗ, який має свій власний домен у зоні ua.

Відтепер факультети та кафедри Університету зможуть мати свою власну адресу у домені, який не сплутати ні з яким іншим – kpi.ua. На нові доменні імена вже переведено сайти Університету та перших ластівок серед факультетів – факультету електроніки та факультету лінгвістики. Ці сайти доступні у всесвітній павутині за адресами www.kpi.ua, www.fel.kpi.ua та www.fl.kpi.ua відповідно. Також паралельно створено пошту на домені kpi.ua, на яку вже переведено всі поштові скриньки керівництва Університету.

Таким чином, Університет продовжує впевнено утримувати першість у сфері інформаційних технологій – після створення найбільшої в Україні та однієї з найбільших в Європі кампусових мереж, НТУУ «КПІ» отримав домен другого рівня.

Ми прекрасно розуміємо, що отримати домен у такій привабливій зоні захочуть не лише факультети й кафедри, але й студентські групи, студентські об’єднання, тощо. Тому правила отримання доменних імен а також поштових адрес у домені kpi.ua розробляються НТО «КПІ-Телеком» та будуть оприлюднені пізніше.

10.12.2007

<< До списку новин