КПІ-Телеком, науково-технічне об`єднання
 
На головну сторінкуНаписати листаМапа сайту



Новини

(Інформація) Модернізація кампусної мережі Університету

НТО "КПІ-Телеком" продовжує тримати курс на покращення якості послуг, для чого виконується заміна застарілого обладнання а також створення нових комутаційних вузлів.

Зокрема, протягом цього навчального року між двома центральними комутаторами у центральному вузлі студмістечка було прокладено другий гігабітний канал, що дозволило збільшити пропускну спроможність найбільш завантаженої ділянки мережі.

Згідно плану розвитку мережі, було модернізовано комутаційний вузол у 17 гуртожитку, завдяки чому було підключено першу сотню мешканців гуртожитку до сучасного обладнання. Після встановлення нових комутаторів, трафік користувачів гуртожитку збільшився майже в чотири рази у порівнянні з попереднім місяцем.

Також у рамках заміни застарілих комунікацій прокладено нову оптоволоконну лінію, яка
з'єднала 8 корпус з кампусною мережею на швидкості 1 Гбіт/сек.

У 9, 11 та 14 гуртожитках було встановлено нові L3 – комутатори – більш фукціональне обладнання, що дозволить в майбутньому якісно розширити спектр послуг: : ввести сервіси VoIP та IPTV – телефонії та телебачення в мережі.

Розширюється і покриття бездротової мережі – нові точки доступу з"явились у бібліотеці і у 14 та 6 гуртожитках. У бібліотеці точку доступу встановлено у залі каталогів, в 14 гуртожитку – біля вахти гуртожитку. Покриття Wi-Fi у 14 гуртожитку охоплює зону відпочинку перед входом, перший поверх, зокрема, робочу кімнату, а також центральну частину 2 та 3 поверхів.

В цілому, на території Університету НТО "КПІ-Телеком" встановлено 10 точок доступу Wi-Fi.

Обговорити у форумі
Обговорити у форумі

25.12.2007

<< До списку новин