КПІ-Телеком, науково-технічне об`єднання
 
На головну сторінкуНаписати листаМапа сайту



Новини

(Інформація) Вихід WNET із UA-IX

Шановні користувачі!

Повідомляємо, що з 29 вересня 2006 року, близько 11:00 компанія WNET не віддає свій трафік в Українську мережу обміну трафіком (UA-IX).

Це може привести до того, що ті інтернет-ресурси, які Ви раніше відвідували, і не задумувались про кількість трафіку, можуть стати джерелом підвищення Ваших витрат.

Також ці ресурси не будуть доступні через безкоштовний VPN доступ.
Така ситуація навряд-чи сподобається власникам інтернет-ресурсів розміщених на технічній полщадці Wnet, і вони вирішать проблему доступу до них для відвідувачів з України тим чи іншим способом.

А поки-що – будьте уважні.

Для прикладу – перелік деяких ресурсів що знаходяться у WNET:
  • progs.kiev.ua
  • a.ua
  • email.ua
  • infostore.org – частково
  • goldenbank.kiev.ua – частково
  • ігрові сервера з wnet.ua
  • bmp.net.ua
  • uaportal.com
  • ibox.org.ua
  • banner.kiev.ua
  • gate.in.ua
та багато інших ресурсів.

Стаття до новини: http://ua.korrespondent.net/main/58108/

"Протягом останнього тижня в Мережі активно обговорюється можливість виходу великих вітчизняних провайдерів (Wnet, "Датагруп", Golden Telecom) з UA-IX – точки обміну українським трафіком, внаслідок чого доступ до Інтернету в Україні подорожчає і зрівняється по ціні з закордонним.

Усе почалося з публікації на вітчизняних форумах заяви, яку приписували компанії Wnet. За текстом повідомлення, провайдер перестане направляти свій трафік у точку обміну UA-IX.

Wnet відмовилася коментувати дану заява, при цьому повідомивши, що інформацію з даного питання буде надано на прес-конференції в четвер, 5 жовтня. У той же час генеральний директор ЗАТ "Датагруп" Олександр Данченко розповів про ситуацію, що склалася.

"Із приводу виходу з UA-IX компанії "Датагруп" (оператор Newline) – це поки тільки чутки. Однак ситуація на ринку українського Інтернету справді неспокійна. Причиною нестабільності стало те, що багато компаній займалися демпінгом цін на Інтернет, занижуючи його реальну вартість. У результаті невиправданого зниження цін компанії не отримали доходів, необхідних для розвитку власних мереж, і тепер намагаються поквапом знайти вихід з цієї ситуації", – заявив Данченко.

За його словами, український Інтернет усе ще перебуває в "зародковому стані", тому що компаніям не вистачає засобів на розвиток. "Багато операторів на Україні не мають стратегії розвитку і чітко сформованих планів на майбутнє. Ми запропонували операторам спільно установити розумні ціни на Інтернет, тому, що демпінг – найгірший спосіб завоювання ринку. Сьогоднішня ситуація з українським Інтернетом – тільки перша ластівка. Подібна ситуація може повторитися на ринку фіксованого зв’язку", – зазначив він.

Нагадаємо, київський провайдер кабельного телебачення і послуг доступу до Мережі – компанія "Воля" ввела нові тарифні плани для своїх абонентів на послуги доступу до Інтернету. У нових тарифних планах нема поділу на український і закордонний трафік, як це було раніше: тепер користувачі будуть платити за змішаний трафік. Можливо, незабаром поділ на закордонний і український трафік відійде в минуле і користувачі будуть платити за мегабайт інформації."


Обговорити у форумі
Обговорити у форумі

04.10.2006

<< До списку новин